Arhivă

Revista Română de Informatică și Automatică / Vol. 34, Nr. 3, 2024


Crearea unui mediu de lucru digital

Anca-Elena IORGA, Bogdan-Costel MOCANU, Florin POP

Rezumat:

Această lucrare își propune să analizeze abordarea clasică a ecosistemului locului de muncă și să ofere un set de recomandări generale, aplicabile indiferent de tipul de afacere, care, dacă sunt implementate, permit organizațiilor să ajungă la un mediu de lucru digital și integrat. Încercăm să oferim o imagine de ansamblu asupra a ceea ce face un departament IT de încredere, concentrându-ne pe toate structurile implicate: structuri Front-Line, Middleware și Back-End. Începem prin a aduna cele mai importante metode inovative din domeniul IT. Apoi ne concentrăm cercetarea asupra unui exemplu concret oferit de o companie care a trecut prin implementarea acestor schimbări și verificăm cât de eficiente s-au dovedit a fi. Analizăm cum au adoptat aceste măsuri și cum s-au reflectat acestea în nivelul de satisfacție al angajaților lor. În cele din urmă, susținem cei mai interesanți Indicatori cheie de performanță (KPI) din multiple perspective: alocarea resurselor (costuri, timp, forță de muncă), experiența utilizatorului și impactul tehnologiilor emergente bazate pe inteligență artificială și guvernanța serviciilor. Deși este clar că implementarea tuturor acestor măsuri depinde în principal de buget, conform Gartner, 62% dintre cumpărătorii de servicii IT au confirmat că organizațiile lor sunt dispuse să plătească, un supliment de 11% până la 20% din bugetul deja alocat pentru servicii IT premium de top, adaptate nevoilor lor personalizate, cu accent pe experiența utilizatorului.

Cuvinte cheie:
Indicatori cheie de performanță, procese ITIL, rețetă de success, mediu de lucru digital transformare digital, inteligență artificială.

Vizualizează articolul complet:

CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Anca-Elena IORGA, Bogdan-Costel MOCANU, Florin POP, „Crearea unui mediu de lucru digital”, Revista Română de Informatică și Automatică, ISSN 1220-1758, vol. 34(3), pp. 91-104, 2024. https://doi.org/10.33436/v34i3y202407