Visual basic – pseudocompilator la îndemîna tuturor

Firma Microsoft a prezentat anul acesta la Comdex Spring (Atlanta) Visual Basic (VB) al firmei Microsoft. Visual Basic este la bază un pseudocompilator Basic,  compatibil cu alte limbaje ale acestei firme (GW-Basic, Quick Basic PDS7.0). Este un pseudocompilator pentru că VB, după exemplul lui Quick Basic, nu generează un cod nativ, executabil în mod direct, dar este un cod intermediar interconectat la un compilator.
Această tehnologie permite obținerea unci excelente viteze de compilare (efectuată linie cu linie în momentul preluării), dar cu câteva limitări. De exemplu, nu se poate accede în manieră standard la resursele (dialoguri, meniuri, simboluri grafice) aplicaţiilor VB.
Pe de altă parte, nu se pot genera biblioteci dinamice (DLL). […]

(F. Y. L. – “Comdex Spring – Le dévelopment sous Windows à la portée de tous”;  în: Le Monde Informatique, nr. 458, din 27 mai 1991, p. 1 şi p. 6)

Traducător:
Victoria Haiduc

Vizualizează materialul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI MATERIAL SUNT URMĂTOARELE:
Victoria Haiduc, Visual basic – pseudocompilator la îndemîna tuturor (traducere după “Comdex Spring – Le dévelopment sous Windows à la portée de tous”, de F. Y. L.,  în: Le Monde Informatique, nr. 458, din 27 mai 1991, p. 1 şi p. 6), Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 1(1), pp. 50, 1991.