Tehnologia Blockchain și trasabilitatea alimentelor

Ilinca-Andreea MARIN
Ilinca.marin89@gmail.com
Academia de Studii Economice din București

Rezumat: Tehnologia Blockchain oferă o gamă largă de aplicații care depășește domeniul de criptomonede. Se așteaptă ca această tehnologie să transforme radical un număr mare de industrii, de la sănătate și drept la imobiliare și sisteme bancare. Tehnologia Blockchain are potențialul de a revoluționa complet industria agricolă.
Traseul mărfurilor de la producător la consumator este unul complex care face dificilă urmărirea și gestionarea bunurilor. Cu toate acestea, tehnologia blockchain conține înregistrări și detalii ale tranzacțiilor de-a lungul traseului pentru a ajuta la distribuirea completă a mărfurilor și la reducerea cazurilor de fraudă sau recoltare ilegală. (The Modex Team, 2018)
În această lucrare voi analiza beneficiile tehnologiei blockchain pentru părțile interesate din zona agricolă, precum și modul în care funcționează această tehnologie în cazul agriculturii.

Cuvinte cheie: trasabilitate, transparență, contracte inteligente, lanț de aprovizionare, relația producător-consumator.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Ilinca-Andreea MARIN, Tehnologia Blockchain și trasabilitatea alimentelor, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 31(2), pp. 125-130, 2021. https://doi.org/10.33436/v31i2y202110