Sistem inovativ de e-Learning centrat pe utilizator – aspecte de proiectare

Ileana Trandafir
itran@ici.ro

Ana-Maria Borozan
marika@ici.ro

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, ICI București

Rezumat: Această lucrare prezintă obiectivele generale și demersul cercetărilor din cadrul proiectului CEEX Sistem inovativ de învățare personalizată și centrată pe utilizator, cu aplicații în domeniul conducerii proiectelor (SinPers). Avand în vedere faptul că strategiile avansate de cercetare din domeniul sistemelor e-Learning au la bază principiul inseparabilității dintre aspectele pedagogice, tehnice și organizationale, echipa proiectului a pus un accent deosebit pe proiectarea riguroasă a procesului de învățare-instruire, bazat pe analiza și specificarea cazurilor de utilizare, a rolurilor, resurselor, activităților și metodelor pedagogice adoptate. Ca urmare, în lucrare – pe lângă prezentarea generală a proiectului – se prezintă și un set de concepte, metode și instrumente utilizate pentru specificarea procesului de învățare-instruire, bazate pe modelul IMS-Learning Design Standard; această abordare are caracter de generalitate putând fi adoptată și în cadrul altor proiecte de e-Learning.

Cuvinte cheie: e-Learning, proiectarea procesului de învațare-instruire, personalizare, obiecte ale învățării, modelul cursantului, standarde.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Ileana Trandafir, Ana-Maria Borozan, Sistem inovativ de e-Learning centrat pe utilizator – aspecte de proiectare, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 16(4), pp. 173-180, 2006.