Sistem electronic de gestionare a circulației containerelor în transportul multimodal la nivelul terminalelor – Caracteristicile sistemului și mesajelor EDIFACT implementate

Gabriela Rodica Hrin

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică, ICI București

Rezumat: O nouă abordare a sistemului informațional, specific transportului multimodal de marfă la nivelul terminalelor de containere, a reprezentat o direcție de cercetare avansată la nivel național, desfășurată în cadrul contractului RELANSIN 1624/2001. Deși proiectul a început în anul 2001, în prototipul realizat au fost implementate, prin actualizarea versiunii 2003 a software-ului elaborat, mesaje EDIFACT a căror structură respectă recomandările din versiunea 2004 a standardului.

Cuvinte cheie: transport multimodal de marfă, terminal de containere, mesaje EDIFACT pentru transport, Internet, schimb electronic de date.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Gabriela Rodica Hrin, Sistem electronic de gestionare a circulației containerelor în transportul multimodal la nivelul terminalelor – Caracteristicile sistemului și mesajelor EDIFACT implementate, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 14(4), pp. 52-59, 2004.