Sistem bazat pe cunoștințe pentru ingineria inversă a programelor

dr. ing. Ştefan Trăușan-Matu

Institutul de Cercetări în Informatică

Rezumat: Lucrarea prezintă un sistem bazat pe cunoștințe, care poate analiza lexical, sintactic şi semantic şi apoi, pe baza unei baze de cunoștințe de programare, poate abstractiza un program FORTRAN. Abstractizarea este efectuată cu un analizor de gramatici programate de grafuri și are drept scop o înţelegere a funcţionalităţii programului analizat. Descrierea de nivel înalt obţinută în urma abstractizării, poate fi utilizată atît pentru validarea programului analizat, cât şi pentru rescrierea programului în alte limbaje cum ar fi C. Prelucrările bazate pe cunoștințe sunt facilitate de utilizarea mediului de programare orientată spre obiecte XRL, dezvoltat în Common Lisp.

Cuvinte cheie: Ingineria programării, ingineria inversă a programelor, sisteme bazate pe cunoștințe, reutilizarea programelor, înțelegerea programelor.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Ştefan Trăușan-Matu, Sistem bazat pe cunoștințe pentru ingineria inversă a programelor, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 4(1), pp. 21-36. 1994.