Reconfigurarea la calculatoarele cu structură în formă de bandă de asamblare

ing. Mircea Popa

Universitatea Tehnică Timişoara,
Facultatea de Automatică şi Calculatoare

Rezumat: Lucrarea tratează problema reconfigurabilităţii calculatoarelor cu structură în formă de bandă de asamblare. După prezentarea conceptului, a caracteristicilor benzilor de asamblare şi a clasificării lor, autorul descrie o soluţie proprie pentru reconfigurarea lor. Se prezintă un exemplu pentru o bandă cu patru posturi, dar care poate fi extins oricare ar fi numărul de posturi.

Sunt descrise două variante ale soluției: una care asigură flexibilitatea maximă, dar cu cerinţe mai mari, şi una mai simplă, dar care asigură o flexibilitate limitată.

Problema este puţin abordată în literatura de specialitate, iar soluţia descrisă în această lucrare este superioară celor din literatură întrucât asigură flexibilitatea maximă, iar modul de comandă a reconfigurării este simplu.

Cuvinte cheie: structură în formă de bandă de asamblare, multiplexor.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Mircea Popa, Reconfigurarea la calculatoarele cu structură în formă de bandă de asamblare, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 4(2-3), pp. 41-48, 1994.