Probleme deschise în algoritmii de gradient conjugat pentru optimizare fără restricţii

Neculai Andrei
nandrei@ici.ro
Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică, ICI, Bucureşti
Academia Oamenilor de Ştiință din România, București

Rezumat: Lucrarea prezintă câteva probleme deschise în algoritmii de gradient conjugat pentru optimizare fără restricţii. Acestea se referă la direcţia iniţială de căutare, condiţia de conjugare, calculul lungimii paşilor de deplasare, noi formule pentru parametrul de conjugare, bazate pe valorile funcţiei de minimizat, influenţa acurateţei procedurii de căutare liniară, cum se poate introduce structura problemei în algoritmii de gradient conjugat, cum se poate considera informaţia de ordinul doi în aceşti algoritmi, care este cea mai bună procedură de restartare, care este cel mai bun algoritm de gradient conjugat hibrid, algoritmi de gradient conjugat scalat, care este cel mai bun criteriu de oprire a iteraţiilor în aceşti algoritmi etc.

Cuvinte cheie: Gradient conjugat, condiţia de conjugare, restartare, informaţia de ordinul doi, structură, gradient conjugat hibrid, scalare.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Neculai Andrei, Probleme deschise în algoritmii de gradient conjugat pentru optimizare fără restricţii, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 19(1), pp. 5-14, 2009.