Prezent şi perspective ale unei tehnologii middleware moderne: CORBA

ing. Daniela Saru
Universitatea Politehnica Bucureşti

Rezumat: Articolul prezintă principalele caracteristici şi avantaje oferite de tehnologia CORBA atât creatorilor, cât şi utilizatorilor produselor software ce o folosesc pentru implementare, punând în evidenţă rolul acestei tehnologii în domeniul sistemelor distribuite eterogene actuale. Deoarece tema abordată este destul de vastă, se realizează o prezentare în sinteză care să ofere cititorului posibilitatea găsirii unor puncte de reper ce constituie, alături de referințele bibliografice, un instrument util pentru un studiu mai aprofundat. Finalul articolului conţine prezentarea câtorva dintre orientările de perspectivă ale tehnologiei CORBA, văzută ca tehnologie a viitorului datorită performanţelor pe care le asigură şi a aprecierii de care se bucură, în prezent, în lumea programatorilor profesionişti şi a unui număr din ce în ce mai mare de utilizatori.

Cuvinte cheie: CORBA, sisteme distribuite eterogene, client, server, interfață, limbaj de definire a interfeţelor (IDL), stub, skeleton, ORB, interoperabilitate, servicii CORBA, facilităţi CORBA.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Daniela Saru, Prezent şi perspective ale unei tehnologii middleware moderne: CORBA, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 8(3), pp. 5-19, 1998.