O imagine de ansamblu a unor instrumente pentru testarea automată a aplicațiilor software

Flaviu FUIOR  
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti
flaviu.fuior@ici.ro

Rezumat: Testarea software-ului este una dintre cele mai importante, dacă nu chiar cea mai critică etapă a ciclului de viață al dezvoltării software-ului și aceasta deoarece este faza în care sunt măsurate criteriile de asigurare a calității și indicatorii cheie de performanță deja stabiliți pentru instalarea software-ului în mediul de producție. Lucrarea prezintă o analiză a celor mai complete șapte instrumente utilizate pentru testarea automată, cu scopul de a oferi o abordare obiectivă pentru alegerea unui instrument automat de testare. În lucrare se poate găsi o scurtă descriere într-o manieră structurată a instrumentelor investigate cu avantaje si dezavantaje, urmată de o comparație sintetică între ele pe baza a opt criterii.

Cuvinte cheie: ciclul de viață al dezvoltării software-ului; testarea software-ului; asigurarea calității în TI; instrument de testare automată.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Flaviu FUIOR, O imagine de ansamblu a unor instrumente pentru testarea automată a aplicațiilor software, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 29(3), pp. 97-106, 2019. https://doi.org/10.33436/v29i3y201908