Iniţiere în limbajul MATLAB

Ing. Ioan Tăbuş
Institutul Politehnic București

1. Introducere

MATLAB este un mediu de programare avînd ca nucleu proceduri de transformare a matricilor, care sînt elementele de bază ale limbajului. Modul dc lucru este interactiv, sistemul interpretînd fiecare linie introdusă de utilizator de la consolă, dar există atît posibilitatea extinderii setului de comenzi admisibile indefinit (limitată practic numai de spaţiul disponibil pe disc), cît şi posibilitatea de lansare în execuţie a unor fişiere de comenzi.
Sintaxa limbajului este extrem de simplă şi expresiile sînt foarte apropiate de limbajul matematic comun, MATLAB fiind foarte uşor de asimilat chiar de cei care nu au o pregătire specială în domeniul calculatoarelor. Simplitatea poate fi considerată o caracteristică a limbajului, dar numai la nivelul uşurinţei de utilizare (similar BASIC-ului), pentru că la nivelul ofertei de proceduri, acest pachet de programe se caracterizează prin una din cele mai elaborate colecţii de funcţii, devenind imediat după apariţia sa un standard în rîndul creatorilor şi utilizatorilor de software. […]

Vizualizează materialul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI MATERIAL SUNT URMĂTOARELE:
Ioan Tăbuş, Iniţiere în limbajul MATLAB, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 1(1), pp. 55-57, 1991.