Graph-Based Proof Procedures for Horn Clauses (Proceduri de testare bazate pe grafuri pentru clauze Horn)

Stan Roatz – Graph-Based Proof Procedures for Horn Clauses, Editura Birkhäuser, Boston, 1990

Lucrarea se adresează specialiştilor în baze de cunoştinţe şi programare logică și constituie o apariţie notabilă în domeniu. Calitățile lucrării constau în rigoarea matematică prin care se abordează noțiunile legate de limbajul Homolog. Însuşi limbajul Homolog este conceput pentru a examina probleme teoretice fundamentale cum ar fi mecanismele de control, negația, egalitatea și problemele limbajelor logice actuale.

Consider că lucrarea este un ghid indispensabil tuturor acelora care doresc să implementeze limbaje logice de programare.

La originea monografiei sc află dizertaţia lui Stan Roatz de Ph.D. din 1984 la Universitatea din Pensylvania, care conținea proceduri de demonstrare pentru Horn (subset al logicii).

Toate limbajele Prolog se bazează pe o variantă a rezoluţiei și moştenesc variate proprietăţi relaționate cu această metodă. Această monografie studiază paradigma programării logice în contextul procedurilor de demonstrare bazate pe grafuri care sînt nerelaționate cu rezoluția. […]

ing. Horia Drăgan 
Institutul de Cercetări în Informatică
Laborator Inteldata

Vizualizează recenzia completă

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTEI RECENZII SUNT URMĂTOARELE:
Horia Drăgan, Recenzie a lucrării Graph-Based Proof Procedures for Horn Clauses (Proceduri de testare bazate pe grafuri pentru clauze Horn), de Stan Roatz (Editura Birkhäuser, Boston, 1990), Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 2(2), pp. 77, 1992.