ESYS – Sistem interactiv de achiziţie a cunoştinţelor de la mai mulți experţi, bazat pe teoria construcțiilor personale şi tehnici de învăţare inductivă

ec. Doina Ţilivea

Institutul de Cercetări în Informatică

Rezumat: Lucrarea prezintă sistemul grafic de achiziție a cunoştinţelor ESYS, bazat în tehnicile de intevievare a experților pe teoria constructiilor personale cu posibilitatea combinării cunoştinţelor de la mai mulți experți despre acelaşi subiect. De asemenea, sistemul oferă o interfață pentru extragerea selectivă a unor informaţii aflate în baze de date clasice care sunt prelucrate (ca şi datele provenite direct de la experți) în vederea extragerii de noi cunoştinţe sub formă de reguii, arbori de decizii şi frame-uri prin folosirea unor tehnici de învăţare inductivă.

Cuvinte cheie: achiziția cunoştinţelor, “elicitarea” cunoştințelor, teoria construcţiilor personale, grilă repertoar, construcție, atribut, analiza grupurilor de date, reguli de producţie, concepte, arbori de decizie.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Doina Ţilivea, ESYS – Sistem interactiv de achiziţie a cunoştinţelor de la mai mulți experţi, bazat pe teoria construcțiilor personale şi tehnici de învăţare inductivă, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 5(4), pp. 45-62, 1995.