Engineering the Human-Computer Interface (Ingineria interfeței om-calculator)

Dowton, A. (ed.)
McGraw Hill, Londra, 1991, 423 p.

Dr. K. M. Decker şi Dr. R. M. Rehmann, reprezentând Centrul Elveţian de Calcul Stiinţific, Zürich, editori ai Volumului de lucrări al Conferinţei, au fost preocupați de o organizare tematică cât mai concludentă a celor 42 de lucrări prezentate la Conferința Grupului de lucru 10.3 al IFIP, şi au reuşit în încercarea lor de evidenţiere a stadiului atins de sistemele masive paralele.

Importanța strategică a sistemelor masive paralele pentru progresul calculului de înaltă performanţă este larg recunoscută şi cuprinsă în programele naţionale şi internaţionale de tehnologia informației în Europa, SUA şi Japonia. Programarea sistemelor masive paralele este o sarcină dificilă şi, de aceea, reducerea gradului de dificultate a acestei probleme de software este uneori denumită şi marea provocare a anilor 90.

Lucrările oferă o imagine amplă a cercetării şi dezvoltării întreprinse pentru străpungerea ariei existente de utilizare: a sistemelor masive paralele în industrie.

[…]

ec. Costin Pribeanu
Institutul de Cercetări în Informatică

Vizualizează recenzia completă

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTEI RECENZII SUNT URMĂTOARELE:
Costin Pribeanu, Recenzie a lucrării Engineering the Human-Computer Interface (Ingineria interfeței om-calculator), de Dowton, A. (ed.) (McGraw Hill, Londra, 1991, 423 p.), Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 4(4), pp. 56, 1994.