Poor Countries Chosen for Informatics Development – An Ongoing Process

Lucrările de dezvoltări de produse informatice vor fi din ce în ce mai informatizate. Se pare că astăzi efectuarea unor astfel de lucrări cu alte mijloace tinde să devină mai economică, cu condiția ca aceste prelucrări să se facă în India, Filipine sau chiar Brazilia. Salariul zilnic al unui realizator de produse informatice nu variază în funcţie de gradul de dificultate al lucrării. În Franța acest salariu este de 2.500 F pe zi. “Trebuie precizat că prețurile pe piața franceză sînt mai putin ridicate decît în restul Europei. În Germania, un informatician primeşte în medie, 3.600 F”. (Francois Charpce, director pentru consultanţă la Pact Groupe). Nu este vorba numai de salarii, ci şi de costurile structurilor, încadrării sau fiscalităţii.
Problema nu este nouă şi soluţia pe care contează Societăţile de Service şi de Inginerie în Informatică (SSII) ca și întreprinderile, pentru diminuarea acestor costuri de dezvoltări, nu este antisocială, ci tehnologică: Atelierele de Ingineria Soltware-ului (AGL), L4G şi ansamblul de instrumente de automatizare a dezvoltărilor au drept scop ameliorarea productivității. […]

(Boiron, P. – Les pays pauvres envoient des developpements. In: Distributique, no. 98, April 1992, pp. 49-50).

Translation by
Victoria Haiduc

View full text

CITE THIS MATERIAL AS:
Victoria Haiduc, Țările sărace folosite pentru dezvoltări informatice în mișcare (Poor Countries Chosen for Informatics Development – An Ongoing Process), (translation of Les pays pauvres envoient des developpements, by Boiron, P.; In: Distributique, no. 98, April 1992, pp. 49-50), Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control, ISSN 1220-1758, vol. 2(3-4), pp. 80-81, 1992.