A highly rated profession: jurist in information technology

Pentru un jurist, specializarea în domeniul dreptului în informatică deschide astăzi perspective interesante, într-o lume atractivă, către un domeniu în care mai sînt multe de făcut.
În facultăţile de drept din Franţa, specializările în informatică au mare succes, datorită terenului puţin explorat încă și al aspectului dublei competenţe.
În perioada martie 1990/martie 1991, media ofertelor de serviciu pe lună pentru jurişti este de o sută, “nevoia de specialişti în drept în domeniul informaticii fiind însă mai limitată” (conform Sligos – filiala Credit Lyonnais et Tymshare – unde trei juriști îşi împart sarcinile în cadrul Grupului care are 5000 salariaţi şi 40 filiale). “Lumea informaticienilor este închisă, iar problemele se reglează cel mai adesea prin bună înţelegere, mai ales că meseria de jurist în acest domeniu este abia la începuturi”. […]

(Debas D.: “Juriste en informatique: une formation bien cotée”; Le Monde Informatique, no. 457 of May 20, 1991, p. 43)

Translator:
Victoria Haiduc

View full text

CITE THIS MATERIAL AS:
Victoria Haiduc, O profesiune bine cotată: jurist în informatică (A highly rated profession: jurist in information technology), (translation of “Juriste en informatique: une formation bien cotée” by Debas D., in Le Monde Informatique, no. 457 of May 20, 1991, p. 43), Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control, ISSN 1220-1758, vol. 1(1), pp. 48-49, 1991.