Efectele lungimii finite a cuvintelor asupra filtrelor distribuite

conf. dr. ing. Ovidiu Radu
Universitatea Politehnica București

Rezumat: Un filtru recursiv, de viteză ridicată, se poate obține prin transformarea unui filtru original într-un filtru de ordin mai mare, utilizând o tehnică de calcul distribuită, cu predicție. Implementarea acestor filtre, prin cuvinte de lungime finită, poate duce la o anulare incorectă a perechilor poli-zerouri. În legătură cu acest caz, se prezintă rezultatele analizei erorilor de rotunjire și de cuantizare a coeficienților filtrelor.
Se arată că, pentru a menține aceeași eroare, la ieșirea filtrului distribuit este necesar ca lungimea cuvântului să fie mărită la log2log22Mb (unde M este ordinul filtrului distribuit, iar b este lungimea cuvântului). Pentru M cuprins între 2 și 8, lungimea cuvântului crește cu 1 sau 2 biți.

Cuvinte cheie: filtre recursive distribuite, filtre predictive, eroare de rotunjire, eroare de cuantizare, funcție de transfer.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Ovidiu Radu, Efectele lungimii finite a cuvintelor asupra filtrelor distribuite, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 12(1), pp. 36-41, 2002.