Dicționar GIS

mat. Angela Ioniţă
ing. Loana Truică
ing. Claudiu Varcalin
ing. Eugen Moise 
Institutul de Cercetări în Informatică

Publicarea unui dicționar cu termeni des utilizați în comunitatea Geographic Information Systems (GIS) care să ofere unui public cât mai larg posibilitatea de a se iniția și/sau de a-și îmbogăţi cunoştinţele într-un domeniu atât de interesant pe cât de util, este, incontestabil, o necesitate, completând un gol din programele educaţionale, cât şi din comunitatea utilizatorilor finali, reprezentaţi de instituţii din administrația publică, instituţii de învățământ până la specialişti geografi, cartografi, geodezi, informaticieni etc.

Conceput ca un instrument de lucru multifuncțional, dicționarul cuprinde “fondul principal de cuvinte”, utilizat în mod curent, terminologia ştiinţifică și tehnică uzuală, acolo unde este cazul fiind date interpretările multiple cunoscute/acceptate până la data publicării lui.

Redactarea tehnică a dictionarului a fost făcută după cum urmează:

  • fiecare articol este compus din cuvântul titlu în format aldin, urmat de traducerea în limba română, în format italic, urmată de semnificaţia unică sau multiplă, cu explicaţii.
[…]

(DICŢIONAR GIS, Editura ICI, Bucureşti, 1997, 274 p.)

Vizualizează recenzia completă

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTEI RECENZII SUNT URMĂTOARELE:
Angela Ioniţă, Loana Truică, Claudiu Varcalin, Eugen Moise, Recenzie a lucrării Dicționar GIS (Editura ICI, Bucureşti, 1997, 274 p.), Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 8(2), pp. 79, 1998.