Cercetări privind realizarea unui ,,Sistem Integrat pentru Dezvoltarea Afacerilor” dedicat industriei de prelucrare a cărnii

Gabriela Rodica Hrin
Rodica.Hrin@ici.ro

Lucian Anghel

Iuliana Iliescu

Mihaela Tomescu

Daniel Savu

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, ICI București

Rezumat: Platforma tehnologică europeană MANUFUTURE dedicată tehnologiilor performante de fabricație are o contribuție importantă la transformarea industriei europene în cea mai competitivă industrie din lume. Proiectul IDEA se adresează industriei de prelucrare a cărnii prin propunerea unei strategii și a unei platforme logistice (hardware și software) bazate pe cercetare și inovare, capabile să accelereze procesul de transformare industrială în România în acest domeniu. Proiectul IDEA urmărește promovarea conceptelor inteligente și avansate de fabricație competitivă și sustenabilă. Sunt prezentate aspectele vizate de cercetările efectuate în cadrul proiectului și atribuțiile partenerilor la realizarea obiectivelor propuse. Prin prezentarea sistemului sunt oferite informații privind arhitectura organizațională a platformei logistice suport pentru sistemul IDEA. De asemenea, sunt tratate aspecte privind platforma logistică a sistemului IDEA și tehnologiile utilizate în scopul monitorizării transportului materiilor prime și produselor. Este evidențiată structura sistemului prin prezentarea celor 3 subsisteme ale sistemului IDEA. Din punct de vedere tehnic, sistemul IDEA este structurat în 6 straturi verticale și 4 categorii de servicii. Sunt prezentate abordările, modelele și tehnologiile utilizate la realizarea sistemului IDEA, precum și caracteristicile de calitate ale acestuia.

Cuvinte cheie: reingineria fluxurilor informaționale, fabricație în rețea bazată pe cunoaștere, modularitate.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
Gabriela Rodica Hrin, Lucian Anghel, Iuliana Iliescu, Mihaela Tomescu, Daniel Savu, Cercetări privind realizarea unui ,,Sistem Integrat pentru Dezvoltarea Afacerilor” dedicat industriei de prelucrare a cărnii, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 16(4), pp. 105-112, 2006.