Către o economie a culturii și o infrastructură informațională intelectuală.
Studiu tematic preliminar

F. G. Filip
Academia Română și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București

Rezumat: Prezentul studiu dezvoltă o viziune privind convergența dintre evoluțiile instituțiilor culturale, depozitare de cunoștințe și de valori artistice (biblioteci, arhive, muzee) și cele ale tehnologiilor informatice și comunicațiilor, în contextul creat de inițiativele internaționale de clarificare a conceptelor și de construire a unei economii a culturii, ca parte a unei societăți globalizate informaționale, bazată pe cunoaștere. Materialul realizează o identificare preliminară a principalilor actori și a deciziilor cheie și prezintă câteva scenarii posibile, condiționate de evoluțiile necontrolabile și imprevizibile ale unor factori de context.

Cuvinte cheie: bunuri culturale, economie a culturii, instituții culturale, inițiative internaționale, tehnologia informației, societatea cunoașterii.

Vizualizează articolul complet

COORDONATELE PENTRU CITAREA ACESTUI ARTICOL SUNT URMĂTOARELE:
F. G. Filip, Către o economie a culturii și o infrastructură informațională intelectuală. Studiu tematic preliminar, Revista Română de Informatică şi Automatică (Romanian Journal of Information Technology and Automatic Control), ISSN 1220-1758, vol. 11(4), pp. 5-11, 2001.